TampereAllbright
Menu

11.3.2015 | Päivi Stenroos

Pihlajalinna ja Niemen Tehtaat yhdistivät sisustuksessa hoivan ja kodikkuuden

Kun sosiaali- ja terveyspalveluja tuottava Pihlajalinna-konserni halusi lähteä uudistamaan Ikipihlaja-kotiensa sisustusta, se asetti tavoitteet korkealle. Uuden sisustuksen pitäisi olla laadukas ja kotimainen, tuoda käyttäjilleen turvallisuutta, helpotusta arjen toimiin ja ennen kaikkea kodikkuutta muisti- ja monisairaille ikäihmisille tarkoitettuun tehostetun palveluasumisen yksikköön.

– Ikipihlaja on asumisyhteisö, jossa asukkaat ovat kotonaan, eivät laitoksessa, vaikka siellä onkin paljon koulutettua hoitohenkilöstöä. Siksi paikan pitää myös näyttää kaikin mahdollisin tavoin kodilta. Toisaalta sisustussuunnittelussa otetaan huomioon myös hoitohenkilöstön työergonomia ja viihtyvyys, kertoo Pihlajalinnan vanhuspalvelujen liiketoimintajohtaja Hanna Aschan.

Kumppaniksi tavoitteiden täyttämiseen löytyi pitkän linjan huonekaluvalmistaja Niemen Tehtaat. Yritykset ryhtyivät toteuttamaan käyttäjälähtöisen suunnittelun hanketta, jossa hyödynnettiin molempien asiantuntemusta.

– Lähdimme tekemään esteettömän asumisen kalustesarjaa aivan alusta alkaen, ja kalusteiden käyttäjät olivat heti mukana suunnittelussa. Tuotteet olivat myös hoivakodissa testattavina, ja saimme palautetta sekä asukkailta että henkilökunnalta, kertoo Niemen Tehtaiden toimialajohtaja Tuija Salmi.

Ikipihlaja Kuusama on Pihlajalinnan ensimmäinen yhteistyön tuloksin sisustettu kohde, ja vähitellen kaikki yhtiön Ikipihlaja-kodit saavat saman sisustuksen. Niemen Tehtaat taas jatkaa tuoteperheen kehittämistä KOTIO-palvelukokonaisuutena, jonka tuotteet sopivat niin koteihin kuin palveluasumiseenkin. Kun pää on saatu auki, uusia ideoita esteettömyyden ja toiminnallisuuden parantamiseen on loputtomasti.

Aschan ja Salmi ovat sitä mieltä, että Pihlajalinnan ja Niemen Tehtaiden yhteistyöhanke on ollut erittäin onnistunut. Innostuneet tekijät ovat saaneet organisaatioiltaan tuen hankkeeseen, ja asia on edennyt ilman byrokratiaa, tekemällä.

– Reilu meininki ja win-win -tilanne, jossa molemmat osapuolet ovat olleet valmiita panostamaan hankkeeseen, Aschan tiivistää.

Aschan ja Salmi korostavat molemmat myös hyvien kotimaisten verkostojen ja yhteistyön merkitystä. Suomi on pieni markkina-alue, mutta väestön ikääntyminen ei ole pelkästään täkäläinen ilmiö. Pihlajalinnan ja Niemen Tehtaiden yhteistyön tuloksilla on siis maailmanlaajuiset mahdollisuudet, ja Aschan ja Salmi uskovat, että vientimarkkinoille tähdätessä kannattaa ehdottomasti hakea voimaa paikallisesta verkostosta.

Lue lisää Tampereen Seudun Vetovoima -julkaisusta.

Päivi Stenroos

Päivi Stenroos

Toimittaja

Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy

Muotoco

Tredea

eu6aika-tunnus-slogan-RGB-C

Yhteystiedot

Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy

Kehityspäällikkö
Aki Anttila
050 365 6664
aki.anttila@tredea.fi

Tilaa sisältö

Syötä sähköpostiosoitteesi tilataksesi blogin artikkelit ja saadaksesi päivityksiä sähköpostitse.