TampereAllbright
Menu

8.6.2015 | Maria Antila

Pk-yritykset tarvitsevat konkretiaa ja kilpailuetua

Liikkeelle lähdössä tärkeää on lähtötilanteen kartoitus. Siksi Muotoco-hankekin lähti heti aikaisessa vaiheessa kartoittamaan yritysten todellisia haasteita ja mahdollisuuksia muotoilun ja käyttäjän kokemuksen näkökulmasta.

Tarkasteluun otettiin yritysten tavat viestiä, kehittää tuotteita ja palveluita sekä viedä omaa toimintaansa ulkomaille. Yrityksille tuotiin ymmärrystä siitä, kuinka ne voivat hyödyntää muotoilua haasteidensa ratkaisemiseksi.

Omat vahvuudet paremmin esiin

Yrityksiä kontaktoitaessa yleistä kiinnostuneisuutta muotoilua ja Muotoco-hanketta kohtaan löytyi. Yritysten muotoilutietämys ja muotoilun hyödyntäminen osoittautui kuitenkin hyvin eri tasoiseksi. Kansainvälistyminen huomioidaan brändin, viestinnän ja muotoilun näkökulmasta melko vaatimattomasti. Myöskään omia vahvuuksia ei välttämättä tuoda esiin kilpailuetua synnyttävällä tavalla, vaikka niihin on luottoa.

Ideoiden jalostamiseksi tarvitaan konkreettisia prosesseja

Kehityskohteista tai ideoista ei sen sijaan yrityksissä ole puutetta. Konkreettisia prosesseja ideoiden jalostamiseksi kuitenkin tarvitaan. Vain harvalla yrityksellä on olemassa hallittu prosessi uusien tuotteiden tai palveluiden luomiselle ja lanseeraamiselle. Osaksi syynä lienevät käytettävissä olevat resurssit, osaksi itse tekemisen kulttuuri.

Kilpailuetua muotoilusta

Juuri tässä kohtaa Muotoco tulee kuvaan: kehitystyön tehokkuutta ja ketteryyttä voidaan lisätä muotoilua ja ulkopuolista näkemystä hyödyntämällä. Sitä kautta voidaan saada etua kansainvälistyvään kilpailuun.

Lue myös kuinka tähtihankeyrityksiä innostettiin hyödyntämään muotoilua

Maria Antila

Maria Antila

Copywriter
040 595 8485
maria.antila@radikal.fi

Radikal Advertising
Hämeenpuisto 43–45
33200 Tampere
www.radikal.fi

Muotoco

Tredea

eu6aika-tunnus-slogan-RGB-C

Yhteystiedot

Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy

Kehityspäällikkö
Aki Anttila
050 365 6664
aki.anttila@tredea.fi

Tilaa sisältö

Syötä sähköpostiosoitteesi tilataksesi blogin artikkelit ja saadaksesi päivityksiä sähköpostitse.